Voden sprehod po Velikih Laščah

Spoštovani,

vljudno Vas vabimo na voden SPREHOD PO VELIKIH LAŠČAH, ki bo potekal v sredo, 13. aprila 2022. Dobimo se ob 16. uri pred Levstikovim domom v Velikih Laščah.

Najprej si bomo ogledali zanimivo razstavo Velike Lašče skozi obrti in dejavnosti z dokumentarnim filmom v galeriji Levstikovega doma v Velikih Laščah, nato pa se bomo sprehodili po osrednjem delu Velikih Lašč. Spoznali bomo zgodovino Velikih Lašč, pomembnejše stavbe v trgu in nekatere obrti in dejavnosti, ki so bile v kraju nekdaj dobro razvite.

Sprehod bomo zaključili v Gostilni pri Kuklju, kjer bomo poizkusili gluhe štruklje v lešnikovi omaki (prispevek na udeleženca 5,50 Eur).

Prijavite se lahko s klikom na povezavo: https://forms.gle/mMwC8CuZaBUNuMrZ7 ali nam pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali nas pokličete na telefon: 041 764 022 (Marina Gradišnik). Prijave sprejemamo do ponedeljka, 11. aprila 2022.

Do Velikih Lašč lahko pridete tudi z avtobusom (odhod iz Ribnice ob 15.40 uri in odhod iz Velikih Lašč nazaj ob 19.00).

Vljudno vabljeni!

 


 

MOŽNOST PREVOZA:

  • Glede na to, da ni organiziranega prevoza si lahko sami izberete prevozno sredstvo (avtobus ali osebni avto). Če se odpravite z avtobusom iz Ribnice je odhod po voznemu redu ob 15.40 in odhod iz Velikih Lašč nazaj ob 19.00.
  • Vse, ki se boste na pot v Ljubljano odpravili z lastnim avtomobilom ste vljudno vabljeni, da nam to sporočite ter tudi ali bi bili pripravljeni svoj avto deliti z ostalimi člani, ki nimajo prevoza.
  • Vse, ki se na pot ne boste odpravili z lastnim avtomobilom bi pa bili pripravljeni prisesti k komu drugemu nam prosim le to sporočite. Poskušali vam bomo organizirati prevoz.

© 2021 Muzejsko društvo Ribnica. VSE PRAVICE PRIDRŽANE